Acest fel de mâncare, care costă în jur de 200 de dolari, mai conţine şi penisuri şi testicule de măgar, ţap, câine, taur şi căprioară.
„Textura şi aroma [cărnii de cal] sunt foarte bune. De asemenea, carnea este bună şi pentru sănătate”, susţine Xiao, care prepară mâncăruri din organe genitale masculine de când avea 13 ani, folosind sfaturile care au rămas în familia sa de mai multe generaţii.
Procurate de la animalele care trăiesc în cele mai sălbatice locuri, organele sunt tocate înainte de a fi aşezate pe un pat de salată, într-un vas creat special. Mâncărurile unice, de la Guolizhuang, singurul lanţ de restaurante din China care servesc specialităţi din penisuri, sunt foarte populare în rândul oamenilor de afaceri şi al reprezentanţilor guvernamentali.
Mare parte dintre clienţi sunt bărbaţi şi majoritatea aşteaptă ca alimentele costumate aici să le crească potenţa şi puterile sexuale.
„Chinezii cred că putem reface anumite părţi din corp dacă consumăm acele părţi ale corpului de la alte animale, asta însemnând că ceea ce mănânci îşi hrăneşte anumite părţi din trup. Astfel, consumul de penisuri şi testicule îi poate face pe un bărbat mai puternic şi îl ajută să se bucure de o viaţă sexuală minunată”, a declarat Li Yanzhi, manager al lanţului Chaoyang.
Pentru aceste afirmaţii nu există nicio dovadă ştiinţifică, însă în Asia există mai multe restaurante care vin cu variante similare de alimente.
În Lahore, Pakistan, există un fel de mâncare botezat Takatak, după sunetul pe care îl face cuţitul când este utilizat, este alcătuit din inimi, creieri, rinichi şi testicule de berbeci şi ţapi.
„Practic, bărbaţii consumă această mâncare pentru a fi potenţi în pat. Creierii dau energie, în timp ce testiculele au propria lor putere”, a declarat Faher Hayat, chef al cărui restaurant serveşte acest fel cu roşii, ceapă, ghimbir, piper şi coriandru.
În oraşul vechi din Jakarta, în schimb, bărbaţii recurg la alte obiceiuri precum acela de a consuma sânge de şarpe pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sexuale. Aici, clienţii aleg un şarpe care se vinde pentru aproximativ 6 dolari, iar vânzătorul îl decapitează şi apoi îi scurge sângele într-un recipient. Pentru ca „licoarea” să aibă gust bun i se adaugă o linguriţă de miere. Acest amestec pare să fie considerat ideal nu numai pentru potenţă, dar şi ca remediu pentru diabet, presiune arterială crescută, etc.
În Beijing, la un alt restaurant care serveşte penisuri, Wei Jingsheng, în vârstă de 47 de ani, este client devotat şi crede cu tărie în beneficiile aduse se astfel de delicatese.
„Funcţionează foarte bine. După ce am mâncat, părul a încetat să îmi mai cadă, iar acum mă simt plin de energie toată ziua. Înainte avam nevoie să dorm la prânz pentru a nu obosi, acum nu mai trebuie să fac asta. Fiecare aspect al vieţii mele a fost îmbunătăţit”, a spus acesta.
Nutriţionistul acestui restaurant susţine că cel mai popular fel de mâncare este căpriorul. considerat a fi foarte eficient din cauză că fiecare mascul din această specie are mai multe partenere.
„Un penis de căprior este la fel de eficient ca trei penisuri de tauri”, spune Du Yuemei, care trece pe la fiecare client pentru a-i explica beneficiile pe care le aduce fiecare fel de mâncare în parte.
Zâmbind, ea recunoaşte că uneori clienţii îi pun întrebări jenante, dar este imună la încercările lor de a o face să se simtă ruşinată.
„Ştiu că slujba mea este neobişnuită, dar cu toate acestea mă face să mă simt bine, ştiind că sunt implicată în terapia dietetică pentru bărbaţi. Este ceva unic”, a explicat ea înainte de părăsi sala şi de a le permite chelnărilor să aducă preparatele.
Primele au fost penisurile de ţap şi de taur. Carnea de taur era tăiată inele şi avea gustul familiar de carne de vită, dar o textură fermă, nu uşor de înghiţit. Carnea de capră era ca un tendon, elastică şi fără gust.
Cât despre carnea de măgar şi cal, ambele erau aranjate în fâşii asemănătoare cu cele de bacon, însă carnea de măgar avea o culoare închisă, pe când cea de cal, intensă, a fost ingredientul cel mai distinctiv al mesei.
Prin contrast, testiculele aveau o textură mai uşoară, variind de la cea similară cu tofu, la cea de pate, iar gustul era adesea delicat.
Penisul de căprior avea un aspect zdrenţuit, având o textură elastică. În schimb, carnea de câine sălbatic, avea un gust picant, chiar dacă arăta ca o piele de porc necoaptă.